Tábor 2002

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru Hra 2002 Jednotlivci 2002 Kronika 2002 Sponzoři 2002

 

 

LETNÍ TÁBOR 2002

 

RAMBO MÁLEM KRÁLEM

Upozorňuji předem, že tahle naše etapová hra je nejen bez výchovného záměru, ale možná i dost nevýchovná. Přesto jsme se ji rozhodli v roce 2002 zařadit do dlouhé řady her, které jsme už na našich táborech za dvě desítky let odehráli.
Když jsme se na konci tábora Dračice 2001 rozmýšleli, co hrát za rok, napadl někoho název nové hry...

       RAMBO MÁLEM KRÁLEM!

Název zněl přitažlivě, a teď už zbývalo jen domyslet podružné maličkosti, jako o čem hra bude, jaké budou jednotlivé etapy...
Po delším přemýšlení nás napadlo zcela nevýchovně spojit klasické české pohádky s přitroublými americkými akčními filmy. Nesledovali jsme při tom žádný jiný záměr, než se pořádně vyblbnout a hravou náladu tohoto absurdního spojení dvou protikladů - pohádky a akčního dobrodružství - přenést i na děti.
Na Sněmu TOM v Praze jsme slyšeli písničku Mámení, a to nás přivedlo na nápad přidat tuhle postavu do naší hry...
Takže se omlouváme několikanásobně - Jirkovi Chourovi za krádež písničky a postavy Mámení a za využití některých prvků z jeho etapových her; Boženě Němcové, Karlu Jaromíru Erbenovi, Hansi Christianu Andersenovi, lidovým tvořivcům, jakož i bratřím Grimmům za hrubě necitelné úpravy pohádek, a nakonec Štěpánu Špílbergovi a dalším americkým režisérům za citlivé zasazení Ramba (kterému předobrazem byli všichni akční hrdinové) do pohádkového prostředí malé země uprostřed Evropy, kteréžto přesazení výše zmíněný hrdina ne vždy ustojí.
Jak se hra zdařila, jak ji přijaly děti a ostatní vedoucí, pro které má být alespoň částečným překvapením, to se dozvíme už za necelé dva měsíce.
Zatím si se Šíšou JR. držíme palce a bodře se poplácáváme po ramenou...

       Kája, květen 2002

 

 

CHCETE VĚDĚT VÍC? OZVĚTE SE - POŠLEME CD-ROM Z TÁBORA S DETAILNÍM POPISEM HRY I NAŠIMI ZKUŠENOSTMI!
Cena 150,- Kč